Sposób przygotowania:
Wiosenny omlet z rzodkiewkąETAP 1
OMLET:
Połowę białek ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli.
ETAP 2
Pozostałe składniki omletu (2 jajka, 2 żółtka, ser, śmietankę, szczypiorek i przyprawy) łączymy razem. Na koniec dodajemy do nich ubite białka. Całość delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Na rozgrzane wylewamy porcję ciasta.
ETAP 3
Omlet smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Z ciasta wychodzi 2 omlety.
ETAP 4
NADZIENIE; Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Tam przygotowaną obsmażamy na maśle około 3-4 minuty.
ETAP 5
Do miski wykładamy ser. Dodajemy do niego śmietankę (ilość według uznania), przyprawy i szczypiorek. Mieszamy składniki twarożku. Gotowym przekładamy omlety.
Tak przygotowane podajemy z obsmażoną rzodkiewką oraz posypane szczypiorkiem.
SylaUla
gusia1000