Sposób przygotowania:
Wiosenna frittata ze szpinakiem z piekarnika
Rzodkiewki oczyścieć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szpinak drobno pokroić.
Do miski wbić jajka, dodać mąkę oraz startą rzodkiewkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany szpinak i ponownie wymieszać.
Naczynie do tarty posmarować masłem i przelać masę jajeczną. Na wierzchu ułożyć kostki sera oraz posypać rozdrobnionymi kwiatkami szczypiorku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut, aż masa ładnie się zetnie i lekko przyrumieni.
Do miski wbić jajka, dodać mąkę oraz startą rzodkiewkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany szpinak i ponownie wymieszać.
Naczynie do tarty posmarować masłem i przelać masę jajeczną. Na wierzchu ułożyć kostki sera oraz posypać rozdrobnionymi kwiatkami szczypiorku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut, aż masa ładnie się zetnie i lekko przyrumieni.
misia5