Sposób przygotowania:
Śniadaniowy omlet ze szpinakiem
Jajka rozbijamy do słoika, dodajemy mleko i mąka. Solimy do smaku. Zakręcamy słoik i mocno wstrząsamy do połączenia się składników i powstania piany.
Masę wlewamy na rozgrzana patelnie z olejem. Smażymy ok 2 minuty. Szpinak myjemy, osuszamy kładziemy na omlet. Dodajemy plasterki rzodkiewki, kawałki pomidora.
Następnie dodajemy kawałki sera żółtego. Kiedy spód omleta zarumieni się, nakrywamy patelnie płaskim talerzem wielkości patelni i przerzucamy omlet na talerz, obracając patelnię.
Teraz niedopieczony spód omleta kładziemy na patelnie. Smażymy chwilkę i wykładamy na talerz.
Masę wlewamy na rozgrzana patelnie z olejem. Smażymy ok 2 minuty. Szpinak myjemy, osuszamy kładziemy na omlet. Dodajemy plasterki rzodkiewki, kawałki pomidora.
Następnie dodajemy kawałki sera żółtego. Kiedy spód omleta zarumieni się, nakrywamy patelnie płaskim talerzem wielkości patelni i przerzucamy omlet na talerz, obracając patelnię.
Teraz niedopieczony spód omleta kładziemy na patelnie. Smażymy chwilkę i wykładamy na talerz.