anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Wiosenny szczaw z ryżem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybki i smaczny szczaw z ryżem.

Wiosenny szczaw z ryżem

Składniki:

Wiosenny szczaw z ryżem

 

  • świeży szczaw 40 dkg
  • bulion warzywny 1,5 litra
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki
  • kwaśna śmietana 18% 200 ml
  • ryż ugotowany na sypko.

Sposób przygotowania:

Wiosenny szczaw z ryżem
Szczaw umyć, odsączyć , posiekać, zalać bulionem warzywnym, zagotować. Gotować 10 min. Doprawić solą i pieprzem, śmietanę roztrzepać rózgą, dodać gorący szczaw, wymieszać dokładnie wlać do zupy (nie gotować)
podawać z jajkami i ryżem, posypać natką pietruszki.

Smacznego.

Tagi:

ryż szczaw