jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wiosenny wafel ryżowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Chrupiąca wiosenna przekąska :)))

Wiosenny wafel ryżowy

Składniki:

Wiosenny wafel ryżowy

 

  • 4 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 150g twarożku wiejskiego
  • 1 łyżka śmietanki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru
  • 4 plastry ogórka zielonego
  • pół czerwonej papryki
  • sól, pieprz grubo zmielony
  • roszponka - 12 rozetek

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny wafel ryżowy
Twarożek rozgniatamy ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodajemy 1 łyżkę posiekanego szczypioru, sól i pieprz do smaku. Mieszamy na gładką masę. Twarożek układamy na waflach, Dekorujemy płatkami papryki, ogórkiem, szczypiorkiem i roszponką.