Sposób przygotowania:
Wiśniak
Biszkopt:
Ubijamy 5 białek z szczyptą soli dodajemy szklanke cukru póżniej 5 żółtek,łyżkę octu na końcu mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia.Piec 30 min w temp.170.
Masa:
Połowę kompotu zagotować i rozpuścić w nim galaretkę,pozostały kompot wymieszać z budyniem,następnie połączyć z galaretką i zagotować.Z 2 białek ubić sztywną pianę.Margarynę utrzeć z 2 żółtkami 0.5 szklanki cukru,dodawać po łyżce ostudzonej [ale nie zimnej] masy wiśniowej.Na koniec wymieszać z wiśniami i ubitą pianą z białek.Masę rozsmarować na biszkopcie i polać rozpuszczoną czekoladą.
Ubijamy 5 białek z szczyptą soli dodajemy szklanke cukru póżniej 5 żółtek,łyżkę octu na końcu mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia.Piec 30 min w temp.170.
Masa:
Połowę kompotu zagotować i rozpuścić w nim galaretkę,pozostały kompot wymieszać z budyniem,następnie połączyć z galaretką i zagotować.Z 2 białek ubić sztywną pianę.Margarynę utrzeć z 2 żółtkami 0.5 szklanki cukru,dodawać po łyżce ostudzonej [ale nie zimnej] masy wiśniowej.Na koniec wymieszać z wiśniami i ubitą pianą z białek.Masę rozsmarować na biszkopcie i polać rozpuszczoną czekoladą.