sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 393]

Wiśnie w soku z czarnych porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejne pyszne połączenie wiśni i czarnej porzeczki. Takie owoce wspaniale nadają się do ciast i deserów.

Wiśnie w soku z czarnych porzeczek

Składniki:

Wiśnie w soku z czarnych porzeczek

Składniki

Sposób przygotowania:

Wiśnie w soku z czarnych porzeczek
Porzeczki zalewamy wodą, gotujemy i odstawiamy. Kiedy przestygną, cedzimy przez bardzo gęste sitko lekko wyciskając owoce.

Do powstałego soku dodajemy cukier i gotujemy na niewielkim ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia. Wiśnie przekładamy do średniej wielkości słoików.

Zalewamy gorącym sokiem, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut.