aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

wiśniowa zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka na letnie dni.

wiśniowa zupka

Składniki:

wiśniowa zupka

 

  • 0,5 kg wiśnie,
  • 2 łyżki cukier,
  • 1 kisiel truskawkowy,
  • 200 g makaron

Sposób przygotowania:

wiśniowa zupka
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ja zawsze robię z makaronem świderki, jakoś najbardziej mi pasuje do tej zupki. Wiśnie myjemy w zimnej wodzie i drylujemy. Nastepnie wisnie kłądamy do garnka, zalewamy zimna wodą, dodajemy dwie łyżki cukru i gotujemy. Pod koniec zagęszczamy rozrobionym w wodzie kislem truskawkowym. Gotujemy, aż nam zupka trochę zgęstnieje Podajemy z makaronem.

Tagi:

makaron