lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Wiśniowe Love z mąki sojowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Troszkę mniej kalorycznie, za to smacznie . Nie ma to jak wisienki z kompotu w cieście zapiekane . Ciacho można posypać cukrem pudrem .

Wiśniowe Love z mąki sojowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiśniowe Love z mąki sojowej

 

  • 250 g Kasi
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 szklanka mąki sojowej
  • 150 gram cukru
  • 1 jajo klasa L
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • wiśnie wydrylowane z kompotu ( odsączyć je z soku ) pół litrowy słoik starczy w zupełności

Sposób przygotowania:

Wiśniowe Love z mąki sojowej
Do misy wrzucamy kolejno jajo , cukier , miksujemy na puch ( nie wyjdzie zbytnio ale to nic ). Margarynę kroimy w plastry jak kto da rade , dodajemy do cukru zmiksowanego z jajem i miksujemy. Mąki obydwie przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na jednolita masę. Ciasto dzielimy na połowę , jedną częścią ciasta obklejamy foremkę ( 26 cm ) dół i boki. Druga wkładamy do zamrażalnika i zostawiamy na dwie godzinki. Wyjmujemy wiśnie z kompotu odsączamy i wkładamy do foremki na ciasto. Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto i ścieramy je na tarce prosto na wiśnie. Pieczemy w 170 stopniach 40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Wiśniowe Love z mąki sojowej
Do misy wrzucamy kolejno jajo , cukier , miksujemy na puch ( nie wyjdzie zbytnio ale to nic ). Margarynę kroimy w plastry jak kto da rade , dodajemy do cukru zmiksowanego z jajem i miksujemy. Mąki obydwie przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia.
Wiśniowe Love z mąki sojowej
Ciasto dzielimy na połowę , jedną częścią ciasta obklejamy foremkę ( 26 cm ) dół i boki. Druga wkładamy do zamrażalnika i zostawiamy na dwie godzinki.
Wiśniowe Love z mąki sojowej
Wyjmujemy wiśnie z kompotu odsączamy i wkładamy do foremki na ciasto.
Wiśniowe Love z mąki sojowej
Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto i ścieramy je na tarce prosto na wiśnie. Pieczemy w 170 stopniach 40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.