Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami i czekoladą
W misce wymieszać mąkę , proszek do pieczenia , sól, czekoladę. Do drugiej miski dodać żółtka , cukier, śmietanę wymieszać krótko mikserem na małych obrotach aż masa się spieni , dodać mąkę i wymieszać łyżka. Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywna piane a następnie delikatnie wymieszać . Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Do tortownicy przełożyć 1/2 ciasta poukładać wiśnie i przykryć pozostała częścią ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez godzinę. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem .
-Natka-
Justyna92
Używam tortownicy o średnicy 30 cm, i oczywiście ze można użyć mrożonych wiśni jak i innych owoców
-Natka-
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Muszę kiedyś wypróbować to ciacho, bo mi smaka narobiłaś. :)
Mirabelka77
Justyna92
Hmm dobry pomysł , czemu nie :) Od czasu do czasu trzeba sobie pozwolić na taką słodką rozpustę :))