Sposób przygotowania:
Wiśniowiec z kruszonką
Margarynę pokroić w drobną kostkę dać do miski oraz mąkę cukier,proszek, zapach i 4 żółtka.Wszystko razem mieszamy palcami, nie zagniatamy.Mogą być grudki, forma kruszonki.
Na wysmarowaną blaszkę wysypujemy 3/4 tej kruszonki, na nią posypać delikatnie kisiel. Wyłożyć na ciasto owoce. Pianę ubić z białek, z 3/4 szkl.z cukru, dajemy na owoce i posypujemy resztą ciasta.
Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180*C.
Na wysmarowaną blaszkę wysypujemy 3/4 tej kruszonki, na nią posypać delikatnie kisiel. Wyłożyć na ciasto owoce. Pianę ubić z białek, z 3/4 szkl.z cukru, dajemy na owoce i posypujemy resztą ciasta.
Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180*C.
luna
Jojo
dalisa
Pozdrawiam i smacznego życzę.
Iloneczka