Sposób przygotowania:
Włoska wariacja 'sałatki rosyjskiej'
Upieczone mięso kroimy w drobną kostkę, a jeśli robimy sałatkę dla osób nie lubiących mięsa korzystamy z połowy opakowania kostki sojowej, którą należy ugotować w rosole z kostki, następnie dokładnie odsączyć i obsuszyć, a następnie podsmażyć na tłuszczu równomiernie ze wszystkich stron i również pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchewkę starannie myjemy i gotujemy nie obierając w tzw mundurkach. Jabłko, cebulę, ogórki, obrane ugotowane ziemniaki i marchewkę oraz jajka ugotowane na twardo dokładnie pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski. Dodać pokrojone mięso lub kostkę sojową, odsączony z zalewy groszek i majonez lub sos tatarski i bardzo dokładnie wymieszać, na koniec dodać posiekana natkę pietruszki i jeszcze raz lekko zamieszać. Udekorować natka pietruszki, czerwoną rzodkiewką pomidorkami koktajlowymi lub piklami i podawać. SMACZNEGO