Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Włoski krem z zielonego groszku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Krem z zielonego groszku w sam raz na jesienne dni.

Włoski krem z zielonego groszku

Składniki:

Włoski krem z zielonego groszku

 

  • Składniki:

 

  • zielony groszek konserwowy - 400 g
  • cebula - 1 szt
  • bulion warzywny - 1 l
  • jogurt naturalny - 150 g
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • posiekana mięta - 1 łyżka
  • sól - szczypta
  • pieprz - szczypta

 

Sposób przygotowania:

Włoski krem z zielonego groszku
Groszek odcedzamy i wrzucamy do garnka na gotujący się bulion. Dodajemy pokrojoną cebulę. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 20 minut. Studzimy i rozcieramy blenderem na krem. Łączymy z jogurtem i mieszając dodajemy sok z cytryny. Doprawiamy solą i miętą. Podajemy na gorąco.

Tagi:

groszek