Sposób przygotowania:
Włoski wianek dla Koguta
Przygotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Ugotuj soczewicę wg wskazówek na opakowaniu (ok 10 min).
Rozgrzej na patelni masło, dodaj posiekaną drobno cebulkę - zeszklij ją.
Dodawaj kolejno suszoną paprykę, wymieszaj po czym dodawaj
pomidory pokrojone w kosteczkę, odsączoną soczewicę, koncentrat pomidorowy, bazylię i oregano - skrop jasnym sosem sojowym.
Poduś wszystko razem kilka minut, dopraw solą i pieprzem świeżo zmielonym.
Rozłóż sos na talerze, otocz wianuszkiem makaronu ryżowego,
rozłóż odsączone i pokrojone szparagi na sosie, posyp parmezanem po czym podgrzej talerze w mikrofalówce lub piekarniku tak, aby ser lekko się stopił.
Podaj udekorowane plasterkiem szynki i świeżą bazylią.
Ugotuj soczewicę wg wskazówek na opakowaniu (ok 10 min).
Rozgrzej na patelni masło, dodaj posiekaną drobno cebulkę - zeszklij ją.
Dodawaj kolejno suszoną paprykę, wymieszaj po czym dodawaj
pomidory pokrojone w kosteczkę, odsączoną soczewicę, koncentrat pomidorowy, bazylię i oregano - skrop jasnym sosem sojowym.
Poduś wszystko razem kilka minut, dopraw solą i pieprzem świeżo zmielonym.
Rozłóż sos na talerze, otocz wianuszkiem makaronu ryżowego,
rozłóż odsączone i pokrojone szparagi na sosie, posyp parmezanem po czym podgrzej talerze w mikrofalówce lub piekarniku tak, aby ser lekko się stopił.
Podaj udekorowane plasterkiem szynki i świeżą bazylią.
IkaJ