Sposób przygotowania:
Włoskie taralli z nasionami kopru włoskiegoPrzygotowanie ciasta na taralli

W misce mieszamy mąkę z 2 łyżeczkami soli, 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu, suchymi nasionami kopru włoskiego.
W środku robimy wgłębienie, wlewamy podgrzany olej do temperatury 40-50 stopni oraz wino o temperaturze pokojowej. Ciasto wyrabiamy ok. 15 minut, następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.
Formowanie taralli

Ciasto dzielimy na kilka części, które porcjujemy na kawałki o wadze ok. 8 gram.
Każdy mały kawałek ciasta wałkujemy na długość 8 cm i szerokość 1 cm. Oba końce ciasta łączymy formując okrągły kształt, delikatnie dociskając oba brzegi.
Blanszowanie taralli

Taralli wykładamy na papier do pieczenia, ponownie odstawiamy na ok. 30 minut.
W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy. Taralli wrzucamy partiami (ok. 10-15 sztuk) do wrzątku. Taralli gotujemy, dopóki nie wypłyną na wierzch, następnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
Pieczenie taralli

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia zwilżonym wodą i delikatnie posmarowanym olejem.
Taralli przekładamy na blachę, pieczemy ok. 30 minut.