Sposób przygotowania:
Wołowe pulpeciki w sosie musztardowymETAP 1:
Cebulę pokroić w małą kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.
Mięso najlepiej zmielić samemu w domu na drobnym sitku. Dodać usmażoną cebulę, rozgnieciony czosnek, jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Mięso dokładnie wymieszać, a jeśli będzie zbyt rzadkie można dodać łyżkę bułki tartej.
Uformować małe kuleczki i smażyć na rumiano z każdej strony. Ściągnąć z patelni i odłożyć.
ETAP 2:
Cebulę na sos drobno posiekać i zeszklić na rozpuszczonym maśle. Oprószyć mąką i chwilę obsmażyć.
Stale mieszając dolewać śmietankę i bulion. Doprawić musztardą, pieprzem i solą.
Kiedy sos będzie gęstniał włożyć klopsiki i chwilę poddusić.
Podawać posypując natką pietruszki lub szczypiorkiem. Smacznego :)