Sposób przygotowania:
Lekki żurek z pulpecikami
Warzywa obieramy i myjemy. Kroimy w kostkę.
Podsmażamy na oleju.
Dodajemy do granka z wodą wraz z zielem angielskim, liściami laurowymi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Gotujemy do miękkości warzyw.
Do mięsa dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie.
Z mięsa formujemy pulpeciki wielkości winogrona.
Dodajemy do zupy. Gotujemy 10 minut.
Wlewamy zakwas i przyprawiamy.
Chwilkę gotujemy. Gotowe.
Smacznego ;)
Podsmażamy na oleju.
Dodajemy do granka z wodą wraz z zielem angielskim, liściami laurowymi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Gotujemy do miękkości warzyw.
Do mięsa dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie.
Z mięsa formujemy pulpeciki wielkości winogrona.
Dodajemy do zupy. Gotujemy 10 minut.
Wlewamy zakwas i przyprawiamy.
Chwilkę gotujemy. Gotowe.
Smacznego ;)