Sposób przygotowania:
Wołowina stir fry z brokułami
Udziec kroimy w cienkie plasterki a następnie w paseczki. W miseczce łączymy sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir i do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso i marynujemy je minimum 30 minut.
W międzyczasie czosnek i chilli kroimy w plasterki, imbir w zapałki, siekamy szczypiorek. Brokuł oczyszczamy dzielimy na różyczki. W miseczce łączymy bulion, sos sojowy, sos ostrygowy, sherry i cukier. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim partiami mięso – każdą porcję około 2 minut.
Na patelnie wkładamy posiekany czosnek, imbir i chilli – smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso, brokuły i zalewamy wszystko sosem gotujemy 5 minut stale mieszając. Sos doprawiamy do smaku sosem sojowym i cukrem.
Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem i serwujemy np. z ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego.
W międzyczasie czosnek i chilli kroimy w plasterki, imbir w zapałki, siekamy szczypiorek. Brokuł oczyszczamy dzielimy na różyczki. W miseczce łączymy bulion, sos sojowy, sos ostrygowy, sherry i cukier. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim partiami mięso – każdą porcję około 2 minut.
Na patelnie wkładamy posiekany czosnek, imbir i chilli – smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso, brokuły i zalewamy wszystko sosem gotujemy 5 minut stale mieszając. Sos doprawiamy do smaku sosem sojowym i cukrem.
Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem i serwujemy np. z ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego.
SylaUla
Igraszki Losu