Sposób przygotowania:
Kotlety mielone mojej babci
Cebulę obrałam. Mięso umyłam, osuszyłam, pokroiłam na kawałki, zmieliłam razem z pomidorami i cebulą. Do mięsa dodałam jajka, kaszę mannę, przyprawy, wymieszałam. Wlałam mleko i wyrobiłam ręką.
Z masy mięsnej nabierałam łyżką kawałki, obtaczałam z mące i formowałam kotlety.
Nagrzałam piekarnik do 170stC (dolna grzałka). W głębokiej patelni (najlepiej żeliwnej) rozgrzałam olej (ok 0,5 cm), wkładałam kotlety, smażyłam z obu stron na brązowy kolor.
Po usmażeniu kotlety wyłożyłam do żaroodpornego naczynia, przykryłam, wstawiłam do piekarnika i piekłam ok 25 minut.
Smacznego!
Z masy mięsnej nabierałam łyżką kawałki, obtaczałam z mące i formowałam kotlety.
Nagrzałam piekarnik do 170stC (dolna grzałka). W głębokiej patelni (najlepiej żeliwnej) rozgrzałam olej (ok 0,5 cm), wkładałam kotlety, smażyłam z obu stron na brązowy kolor.
Po usmażeniu kotlety wyłożyłam do żaroodpornego naczynia, przykryłam, wstawiłam do piekarnika i piekłam ok 25 minut.
Smacznego!