Sposób przygotowania:
Wrapy z kurczakiem i awokado
Pierś kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski. Przyprawy wymieszać z solą i czarnym pieprzem oraz łyżką oleju, nasmarować kurczaka. Najlepiej zostawić na przynajmniej godzinę w lodówce aby mięso przeszło aromatem przypraw. Jeśli nie mamy czasu możemy usmażyć od razu.
Rozgrzać patelnię z odrobina oleju. Gdy będzie gorąca włożyć kurczaka i obsmażyć..
Sos:
Czosnek przecisnąć przez praskę. Przygotować sos mieszając wszystkie składniki i doprawiając go solą oraz pieprzem.
Awokado pokroić na ćwiartki, obrać i usunąć pestkę. Miąższ pokroić w paski i skropić sokiem z limonki.
Placki tortilli zarumienić na patelni grillowej. Na każda połowę placka wyłożyć porcję rukoli, kurczaka i awokado. Polać sosem.
Zawinąć tortillę na nadzienie, zagiąć do środka boki i dalej dokończyć zwijanie.
Przekroić na pół i podawać z resztą sosu.
Rozgrzać patelnię z odrobina oleju. Gdy będzie gorąca włożyć kurczaka i obsmażyć..
Sos:
Czosnek przecisnąć przez praskę. Przygotować sos mieszając wszystkie składniki i doprawiając go solą oraz pieprzem.
Awokado pokroić na ćwiartki, obrać i usunąć pestkę. Miąższ pokroić w paski i skropić sokiem z limonki.
Placki tortilli zarumienić na patelni grillowej. Na każda połowę placka wyłożyć porcję rukoli, kurczaka i awokado. Polać sosem.
Zawinąć tortillę na nadzienie, zagiąć do środka boki i dalej dokończyć zwijanie.
Przekroić na pół i podawać z resztą sosu.