Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Wrapy ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wrapy - czyli tortille zapiekane z farszem szpinkowym z ricottą w sosie pomidorowym posypane żółtym serem.

Wrapy ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wrapy ze szpinakiem

Farsz

Sos

Sposób przygotowania:

Wrapy ze szpinakiem
Szpinak wrzucić na roztopione masło , gdy się roztopi dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć aż woda odparuje.

Gdy szpinak przestygnie dodać jajko, serek ricotta ( można dodatkowo dodać ser żółty) doprawić do smaku i wymieszać.

Placki tortilli posmarować farszem i zwinąć jak krokiety, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pomidory z puszki zmiksować dodać posiekany ser żółty i doprawić do smaku.

Sosem polać po wrapach. Zapiec w piekarniku.
Wrapy ze szpinakiem
Do szpinaku dodać jajko , serek ricotta i ser żółty
Wrapy ze szpinakiem
Tortille posmarować farszem i zwinąć jak krokiety
Wrapy ze szpinakiem
Pomidory zmiksować blenderem dodać ser i przyprawy
Wrapy ze szpinakiem
Sosem polać po wrapach. Zapiec w piekarniku.