Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Wrapy z naleśników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na szybką i smaczną przekąskę

Wrapy z naleśników Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wrapy z naleśników

 

  • Kilka naleśników
  • szynka najlepiej parmeńska
  • szpinak świeży
  • serek philarelphia
  • orzechy włoskie
  • ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

Wrapy z naleśników
Naleśniki smażymy bez słodkich dodatków. Najlepiej usmażyć zwykłe nalesniki na mleku, jajku i mące. Smażyć na maśle. Następnie smarujemy go serkiem Philadelpia (ew. inny np. Twój smak- Piątnica).Liście szpinaku bardzo dokładnie myjemy aby nie było ziarem piasku. Odcinamy zbędne twardsze łodyszki. Kładziemy na serku. Szynkę bardzo cieńko krojoną kładziemy na szpinaku. Orzechy siekamy na kawałaki. Posypujemy nimi naleśnik. Polweamy odrobiną octu balsamicznego. Zawijamy i przecinamy na 2 części.
Wrapy z naleśników
Do naleśnikowych wrapów używamy śmietankowego serka
Wrapy z naleśników
Smazymy naleśniki im bardziej klasyczne tym lepiej
Wrapy z naleśników
Naleśnik smarujemy serkiem i kładziemy szpinak
Wrapy z naleśników
Kładziemy szynkę orzechy oraz ocet balsamiczny