czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Wrapy z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jeśli tylko mamy czas to lepiej przygotować tortille samemu. Te są znacznie mniej kaloryczne niż zakupione w przydrożnej budce;)

Wrapy z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wrapy z tuńczykiem

 

  • Składniki:
  • 2 pomidory,
  • czerwona cebula,
  • puszka tuńczyka w wodzie,
  • 2 łyżki posiekanego szczpiorku,
  • 2 łyżki czarnych oliwek,
  • 1/2 główki sałaty,
  • 4 razowe wrapy (tortille).

 

Sposób przygotowania:

Wrapy z tuńczykiem
Warzywa umyć, osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, przełożyć do miseczki, odstawić. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę w piórka, oliwki zaś przepołowić, wymieszać ze szczypiorem. Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sosu dokładnie zmieszać. Połową sosu zalać warzywa, resztą polać sałatę. Wymieszać. Wrapy podsmażyć na kilku kroplach oleju rzepakowego z każdej strony po 20sekund. Następnie kolejno nakładać sałatę, warzywa i tuńczyka. Złożyć w kopertę. Przed podaniem przekroić.
Wrapy z tuńczykiem
Warzywa myjemy, kroimy w dośc dużą kostkę
Wrapy z tuńczykiem
Sałatę umyc, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki
Wrapy z tuńczykiem
Do warzyw dodać posiekany szczypior i sos
Wrapy z tuńczykiem
na wrapy nakładać sałate, warzywa, tuńczyka