Sposób przygotowania:
Wstążki makaronowe z pieczarkami i bekonemETAP 1:
Bekon pokroić w plasterki, a następnie w drobną kosteczkę lub wąskie paseczki. Przesmażyć na małym ogniu, aż się wytopi i zrumieni. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Przesmażyć na rumiano.
ETAP 2:
W czasie smażenia bekonu obraz marchew i zetrzeć na największych oczkach tarki.
ETAP 3:
Kilka kawałków jarmużu albo kilka listków niewielkiej kapusty pak choi pokroić w paseczki.
ETAP 4:
Do zrumienionego bekonu z cebulą dodać startą marchewkę i jarmuż albo pak choi - razem podsmażyć, doprawić solą i nakryć pokrywką, aby całość się udusiła.
ETAP 5:
Pieczarki obrać albo umyć i osączyć - poszatkować w cienkie plasterki i dodać do pozostałych składników. Wymieszać i dusić 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem oraz płynną przyprawą do zup.
ETAP 6:
Pod koniec duszenia warzyw ugotować al dente makaron. Po odcedzeniu przełożyć na talerze i na wierzchu ułożyć warzywa z bekonem.