Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nietypowy sposób na podanie wątróbek nie tylko króliczych, ale również tych z kurczaka, indyka czy kaczki.

Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową

Składniki:

Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową
Wątróbki umyć, oczyścić z wszelkich błon i osuszyć na papierowych ręcznikach.

Na patelni rozpuścić masło klarowane z odrobiną oleju rzepakowego i włożyć wątróbki.

Nakryć i dusić kilka minut, po czym posolić i odwrócić - nakryć i dusić do czasu, aż płyn wypływający z kawałków wątróbki będzie klarowny.

Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem, płynną przyprawą do zup oraz niewielką ilością pasty pomidorowej.

Wymieszać i nakryć na kilka chwil. Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.    



Tagi:

danie podroby