Sposób przygotowania:
Wątróbki królicze duszone z pastą pomidorową
Wątróbki umyć, oczyścić z wszelkich błon i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Na patelni rozpuścić masło klarowane z odrobiną oleju rzepakowego i włożyć wątróbki.
Nakryć i dusić kilka minut, po czym posolić i odwrócić - nakryć i dusić do czasu, aż płyn wypływający z kawałków wątróbki będzie klarowny.
Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem, płynną przyprawą do zup oraz niewielką ilością pasty pomidorowej.
Wymieszać i nakryć na kilka chwil. Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.
Na patelni rozpuścić masło klarowane z odrobiną oleju rzepakowego i włożyć wątróbki.
Nakryć i dusić kilka minut, po czym posolić i odwrócić - nakryć i dusić do czasu, aż płyn wypływający z kawałków wątróbki będzie klarowny.
Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem, płynną przyprawą do zup oraz niewielką ilością pasty pomidorowej.
Wymieszać i nakryć na kilka chwil. Podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem.