Sposób przygotowania:
Wyśmienity i ekspresowy sos koperkowy
Do rondelka wlewamy olej i wsypujemy mąkę,chwilkę podsmażamy ,zalewamy najlepiej gorącym bulionem,mieszamy ,dodajemy śmietanę (aby nie bylo grudek najlepiej wcześniej dodac szczyptę soli do śmietany) ,mieszamy ,wrzucamy wcześniej pokrajany koperek ,doprawiamy vegetą i pieprzem .Ja od dawna właśnie tak przygotowuję ten sosik ,zawsze się udaje!!
Babciagramolka
-- zasmazkę rozprowadzamy zawsze chłodnym płynem ( bulionem) a nie gorącym bo własnie jak zalejemy gorącym to sie robią kluchy . Płyn wlewa się stopniowo cały czas mieszając by po woli sie ogrzewał i gęstniał.
-- jak się kroi koperek w kostkę ?
--śmietanę hartujemy przed dolaniem do sosu dodając do niej po trochę gorącego sosu ( zaczynamy od łyżki) i mieszając ją z nim . Jak bedzie pół na pół to można wlac do sosu i już się nie zważy
2milutka
Dokładnie:)
kasienka1987
Babciagramolka
gusia1000