Sposób przygotowania:
Muffinki jabłkowe z cynamonem
Margarynę rozpuścić. Wystudzić. Składniki mokre czyli wystudzoną margarynę, mleko i jajka wymieszać w jednej misce.
Składniki suche czyli mąkę. cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon wymieszać w drugiej misce.
Zawartości obu misek wymieszać ze sobą dokładnie. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Składniki kruszonki połączyć.
Ciastem napełnić foremki do muffinek. Obsypać obficie kruszonką. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Składniki suche czyli mąkę. cukier, proszek do pieczenia, sodę i cynamon wymieszać w drugiej misce.
Zawartości obu misek wymieszać ze sobą dokładnie. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Składniki kruszonki połączyć.
Ciastem napełnić foremki do muffinek. Obsypać obficie kruszonką. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.