Sposób przygotowania:
Muffinki z powidłami śliwkowymi i czekoladą
Do mąki wsypać suche składniki, wymieszać, potem dodawać po kolei jajko, powidła śliwkowe, mleko, olej, dokładnie wymieszać by nie było grudek. Na końcu dodać połamaną czekoladę, trochę czekolady zostawić by posypać wierzch.
Ciasto będzie dosyć luźne. Do blaszki na muffinki powkładać papilotki, wlewać ciasto do pełna i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 C. piec przez około 30 minut. Podczas pieczenia muffinki bardzo urosną, po wyciągnięciu z piecyka lekko opadną.
Muffinki są miękkie, wilgotne i na drugi dzień wciąż takie same. Polecam :)
Ciasto będzie dosyć luźne. Do blaszki na muffinki powkładać papilotki, wlewać ciasto do pełna i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 C. piec przez około 30 minut. Podczas pieczenia muffinki bardzo urosną, po wyciągnięciu z piecyka lekko opadną.
Muffinki są miękkie, wilgotne i na drugi dzień wciąż takie same. Polecam :)