monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Paszteciki z kiełbasą, szpinakiem i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gdy macie w domu ciasto francuskie można wyczarować z niego cuda...ja miałam , do tego zrobiłam "porządek" w lodówce i takie oto pyszne paszteciki powstały:) Serdecznie zapraszam!

Paszteciki z kiełbasą, szpinakiem i serkiem

Składniki:

Paszteciki z kiełbasą, szpinakiem i serkiem

 

  • 1 płat ciasta francuskiego- 300 g
  • 100 g kiełbasy żywieckiej
  • 150 g serka wiejskiego
  • garść szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Paszteciki z kiełbasą, szpinakiem i serkiem
Cebulę pokroić w mała kostkę. Zeszklić na oleju,dodać posiekany drobniutko szpinak. Smażyć około 2 minuty,po czym dodać pokrojoną drobno kiełbasę. Smażyć kolejne 5 minut i dodać serek wiejski( bez zalewy). Przesmażyć jeszcze dwie minuty. Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem. Ostudzić.

Z ciasta wykroić krążki ( ja odmierzałam od talerzyka). Nakładać farsz i dokładnie zlepić brzegi. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spryskać odrobinę oliwą w sprayu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 25 minut.

Smacznego!