Sposób przygotowania:
Rollsy z ciasta francuskiego#1
Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce oo grubych oczkach.
#2
Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek, gdy się zarumieni ściągamy go a na tej samej patelni podsmażamy czosnek z cebulą. W między czasie mieszamy ze sobą ser żółty i kanapkowy.
#3
Gdy cebula z czosnkiem się podsmaży dodajemy ją do pomieszanych serów razem z boczkiem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki na jedną masę (w tym momencie również przyprawiamy sola i pieprzem według własnego uznania).
#4
Gdy masę mamy gotową rozkładamy ją równomiernie na cieście francuskim i zwijamy w rulon. Następnie dzielimy na równe części ( mi wyszło 16 ) układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez około 20 minut. I gotowe.
Smacznego !!