Sposób przygotowania:
Kruche miseczki z farszem mięsnymETAP 1:
Masło posiekać z mąką, dodać sól oraz proszek do pieczenia i 1/2 szklanki wody, zagnieść gładkie ciasto, schłodzić w lodówce około 30 minut.
ETAP 2:
Ziemniaki i marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko dodać do mięsa mielonego, doprawić solą, pieprzem ziołowym i czarnym.
ETAP 3:
Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć większe krążki ( około 10 cm średnicy), na środku położyć nadzienie i podnosząc brzeg ciasta uformować miseczki,
ETAP 4:
ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 200 st około 25-30 minut, podajemy z sosem czosnkowym.
zbysiowa
lukrowanepierniczki
ciasteczka