iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Wywar jarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam zachwycaja sie u mnie w domu domownicy napraqwde super

Wywar jarski

Składniki:

Wywar jarski

 

Sposób przygotowania:

Wywar jarski
Włoszczyznę umyć, oczyścic i opłukać. Nie kroić wzdłuż, a tylko większe sztuki przekroić w poprzek 1 lub 2 razy, zależnie od wielkosci. Grzyby namoczyć w letniej wodzie na kilkanaście minut, starannie umyć, zmieniając kilka rzy wodę, podgotować. Przygotowaną włoszczyznę i grzyby włożyć do odmierzonej ilości wrzącej wody i wolno gotować pod przykryciem ok. 40 min., licząc od zagotowania. Wywar posolić dopiero po zagotowaniu. Ugotowany wywar przecedzić.

Tagi:

grzyby