Sposób przygotowania:
Z galaretką, truskawkami i pianką
Białka ubić na sztywno,wsypać cukier dobrze ubić,dodawać po 1żółtku,dodać pozostałe składniki,i upiec biszkopt.
;
Kompot razem z truskawkami zagotować,wsypać galaretki dobrze wymieszać,ostudzić.Tężejącą galaretkę z truskawkami wyłożyć na biszkopt.Na wierzch wyłożyć mleczna pianka.
mleczna pianka;
białka ubić na sztywno,dodać 1/2szkl.cukru dobrze ubić.Rozpuścić 1galaretkę np.zieloną w1/2szkl.wody,ostudzić,lekko tężejącą dodać do piany.Wyłożyć na placek.
;
Kompot razem z truskawkami zagotować,wsypać galaretki dobrze wymieszać,ostudzić.Tężejącą galaretkę z truskawkami wyłożyć na biszkopt.Na wierzch wyłożyć mleczna pianka.
mleczna pianka;
białka ubić na sztywno,dodać 1/2szkl.cukru dobrze ubić.Rozpuścić 1galaretkę np.zieloną w1/2szkl.wody,ostudzić,lekko tężejącą dodać do piany.Wyłożyć na placek.
mięsko
kasik12