Sposób przygotowania:
Wiosenne naleśniki
Mleko wlewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta i dokładnie miksujemy. Im dłużej, tym ciasto będzie bardziej puszyste. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki wylewając ciasto porcjami na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy wyczerpania ciasta. Usmażone przekładamy wiosenna sałatką. Podajemy. NADZIENIE: Filer z kurczaka myjemy, osuszamy , kroimy w kostkę. Tak przygotowanego oprószamy przyprawami i smażymy na oleju do miękkości. Gotowy zdejmujemy z ognia i studzimy. Liście sałaty i rukoli myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze części. Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Tak przygotowane składniki łączy ze sobą. Następnie dodajemy majonez. Całość doprawiamy do smaku. Gotową sałatkę nakładamy na usmażone naleśniki i dowolnie zwijamy. Szczypiorek siekamy i oprószamy nim danie przed podaniem.