Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe ze szpinakiemETAP 1:
Szpinak myjemy i osuszamy. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy szpinak wraz z czosnkiem, aż liście szpinaku "zwiędną". Dodajemy sól i pieprz.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, wycinamy ewentualne kostki i błonki. Każdą podwójną pierś kroimy na 2 pojedyncze, rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
ETAP 3:
Na każdej porcji mięsa układamy plaster sera i porcję szpinaku.
Mięso z dodatkami zwijamy w roladki.
ETAP 4:
Jajka rozmącamy.
Roladki panierujemy kolejno: w jajku i bułce tartej i odstawiamy na 10 minut do lodówki.
ETAP 5:
Następnie roladki smażymy na oleju z kazdej strony, aż będą złociste. Następnie roladki przekładamy do natłuszczonej blaszki do pieczenia i pieczemy pod przykryciem przez 15 minut w 190 st. C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.