paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Z marchwi i kolendry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna do drobiu, zaskakuje słodkością marchwi połączoną z aromatem kolendry.

Z marchwi i kolendry

Składniki:

Z marchwi i kolendry

 

  • o,5 kg marchewki
  • 100 mln śmietany 18 %
  • 1 łyżka liści kolendry(może być natka pietruszki)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 pomarańczy
  • 3 ząbki czosnku
  • sół

Sposób przygotowania:

Z marchwi i kolendry
Umytą marchew należy zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Następnie skropić sokiem z połowy pomarańczy i zasypać cukrem. Wymieszać. Kolendrę i czosnek drobno posiekaj, dołóż do marchwi. Całość zalej śmietaną, wymieszaj doprawiając solą. najlepiej smakuje schłodzona.

Tagi:

marchewka