Sposób przygotowania:
Pyszny, pieczony sernik ze skórką pomarańczową
Składniki temperatura pokojowa.
Do misy robota wbić 4 jajka, wsypać cukier i ubijać do białości z 3 min uty na najwyższych obrotach. Dodać ser z wiaderka, śmietanę, budyń, kaszkę manną, skórki pomarańczowe (sparzone, cienko obrane skórki pokroić na wiórki, na patelni z cukrem podsmażać z 5 minut, wystudzić), tylko połączyć składniki na średnich obrotach.
Z podanych składników zrobić kruche ciasto, tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie wylepić ciasto, nakłuć widelcem, wylać masę serową.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 60 minut, sernik mocno wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do misy robota wbić 4 jajka, wsypać cukier i ubijać do białości z 3 min uty na najwyższych obrotach. Dodać ser z wiaderka, śmietanę, budyń, kaszkę manną, skórki pomarańczowe (sparzone, cienko obrane skórki pokroić na wiórki, na patelni z cukrem podsmażać z 5 minut, wystudzić), tylko połączyć składniki na średnich obrotach.
Z podanych składników zrobić kruche ciasto, tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie wylepić ciasto, nakłuć widelcem, wylać masę serową.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 60 minut, sernik mocno wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.