Sposób przygotowania:
Z. wielojarzynowa z podprażoną soczewicą
Marchewkę i pietruszkę obrać,umyć. Pokroić w małą kostkę,przełożyć do garnka. Pora pokroić w krążki. Przełożyć na sito i przepłukać pod bieżącą wodą. Dodać do pozostałych warzyw. Wlać całą określoną w przepisie wodę i dodać łyżeczkę soli. Zagotować. Od momentu zagotowania gotować około 2-3 minuty i wrzucić umytą pokrojoną w kostkę cukinię ( razem ze skórką). Dodać także fasolkę mrożoną i ponownie zagotować. W między czasie na patelni rozgrzać olej,wsypać majeranek,zamieszać i dodać soczewicę. Podprażyć ją do momentu gdy zmieni kolor z czerwonego na delikatny pomarańczowy. Dodać do garnka z warzywami. Gotować do miękkości wszystkich składników. Przed podaniem posypać rzeżuchą. Smacznego!