Zabie oczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciastka sie zrumienia, jesli posmarujemy je zoltkiem. Przed pieczeniem mozna posypac sezamem.

Zabie oczka

Składniki:

Zabie oczka

 

  • 30dag maki
  • kostka masla
  • 25dag ostrego zoltego sera
  • 2 zoltka
  • 10-15dag oliwek nadziewanych papryka

Sposób przygotowania:

Zabie oczka
Ser scieramy na tarce o malych oczkach. Make i maslo siekamy. Mieszamy z serem. Dodajemy zoltka. Wyrabiamy, w razie potrzeby podsypujemy maka. Walkujemy na 0,5cm placek i wycianmy kolka. Oliwki przekrawamy w poprzek i delikatnie wciskamy posrodku ciastek. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 200 stopni.

Tagi:

sery ser mak