hubertxd

hubertxd

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Żaby w gębie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nazwa jest tłumaczeniem angielskiego dania "toad in the whole", ale na szczęście z prawdziwymi żabami nic wspólnego nie ma ;)

Żaby w gębie

Składniki:

Żaby w gębie

 

Sposób przygotowania:

Żaby w gębie
Mleko ubijamy z jajkiem, przesianą mąką i szczyptą soli, a następnie odstawiamy na 30 minut.
Parówki obieramy z osłonek, gotujemy i przekrawamy wzdłuż na połowy.
W wysmarowanej tłuszczem formie układamy parówki, zalewamy ciastem naleśnikowym, a następnie wkładamy do piekarnika na pół godziny. Jeżeli nie ogranicza nas czas, możemy ubić mleko ze samym żółtkiem i mąką, a białko ubić z solą na sztywno i dodać do ciasta w ostatniej chwili.

Tagi:

jajko jajka