Sposób przygotowania:
Żaby w gębie
Mleko ubijamy z jajkiem, przesianą mąką i szczyptą soli, a następnie odstawiamy na 30 minut.
Parówki obieramy z osłonek, gotujemy i przekrawamy wzdłuż na połowy.
W wysmarowanej tłuszczem formie układamy parówki, zalewamy ciastem naleśnikowym, a następnie wkładamy do piekarnika na pół godziny. Jeżeli nie ogranicza nas czas, możemy ubić mleko ze samym żółtkiem i mąką, a białko ubić z solą na sztywno i dodać do ciasta w ostatniej chwili.
Parówki obieramy z osłonek, gotujemy i przekrawamy wzdłuż na połowy.
W wysmarowanej tłuszczem formie układamy parówki, zalewamy ciastem naleśnikowym, a następnie wkładamy do piekarnika na pół godziny. Jeżeli nie ogranicza nas czas, możemy ubić mleko ze samym żółtkiem i mąką, a białko ubić z solą na sztywno i dodać do ciasta w ostatniej chwili.