zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zakiełkowana pekinka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ta surówka była super do frytek i kotleta schabowego

Zakiełkowana pekinka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zakiełkowana pekinka

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki posiekanej naci selera ( użyłam mrożonej )
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku
  • 50 ml oleju

Sposób przygotowania:

Zakiełkowana pekinka
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a kapustę posiekać. Do miski wrzucić kapustę, kukurydzę, kiełki, seler i cebulę oraz przyprawy i wymieszać surówkę. W miarę konieczności jeszcze doprawić gdyby okazało się, że jakiejś przyprawy brakuje. Podawać z dowolnymi dodatkami na obiad.
Zakiełkowana pekinka
do miski wrzucić składniki surówki i przyprawy
Zakiełkowana pekinka
surówke wymieszać i w razie konieczności jeszcze doprawić