Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Zakochane różowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Beziki mogą posłużyć jako ozdoba innych Walentynkowych deserów bądź być samodzielną przekąską. Różowy kolor i kształt serc idealnie wpasują się w walentynkową atmosferę.

Zakochane różowe bezy

Składniki:

Zakochane różowe bezy

 

  • 2 białka
  • 6 łyżek cukru pudru
  • kilka kropel czerwonego barwnika
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Zakochane różowe bezy
Białka ubić z solą i barwnikiem, dodając porcjami cukier puder. Za pomocą szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki powyciskać masę na blachę wyłożoną papierem, tworząc serduszka. Wstawić na dolny poziom nagrzanego do 180 st. piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 st. i suszyć bezy kolejne 70-80 minut. Piekarnik cały czas musi być lekko uchylony. Ja w tym celu zablokowałam drzwiczki drewnianą łopatką. Po wysuszeniu bezy można ostudzić pozostawiając z piekarniku. Jeśli mają być chrupiące to należy ostudzone zapakować do szczelnego pojemnika.

Tagi:

bezy