Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Zalane jabłka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bez jajek, bez tłuszczu a jaki smakołyk.

Zalane jabłka.

Składniki:

Zalane jabłka.

 

 

Sposób przygotowania:

Zalane jabłka.
Twaróg miksujemy z mlekiem na gładką masę. Jeżeli twaróg jest bardzo suchy i nadal są nierozbite grudki...trzeba dodać odrobinę mleka. Należy to jednak robić ostrożnie i stopniowo. Gdy jest odpowiedniej konsystencji dodajemy resztę składników. Jabłko obieramy kroimy na ćwiartki i układamy na dnie foremki (tzw keksówka) wyłożonej papierem. Zalewamy masą serową i lekko nią potrząsamy aby masa spłynęła do samego spodu. Do gorącego piekarnika (200 stopni) na 20 minut. Z formy wyciągamy po całkowitym ostygnięciu.