Sposób przygotowania:
Zapiekanka na kolację
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i odcedzamy ( ja wykorzystałam pozostałości z obiadu i tak powstała ta zapiekanka ) Pierś z kurczaka kroimy na kawałeczki i podsmażamy na tłuszczu razem z przyprawą gyros, pod koniec dodajemy obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę aby się zeszkliła. Natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy na dnie ugotowany makaron. Na makaronie układamy podsmażone z przyprawą gyros i cebulką mięso. Smarujemy majonezem a następnie keczupem. Następnie układamy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, a także w kosteczkę czerwoną paprykę. Na wierzchu posypujemy porwaną na kawałki mozzarellą i jeszcze do smaku posypujemy odrobiną przyprawy gyros. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i zapiekamy przez 20 minut. Podajemy na gorąco.