katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Zapiekana kiełbasa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna kiełbaska zapiekana z dodatkami. Dobra do piwka czy też na kolację albo jako przegryzka.

Zapiekana kiełbasa

Składniki:

Zapiekana kiełbasa

 

  • kiełbasa 3 pętka
  • ogórki konserwowe 2-3 szt
  • papryka ok1/2 szt mniejszej
  • żółty ser
  • kromki chleba
  • olej

Sposób przygotowania:

Zapiekana kiełbasa
Natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy małe kromki chleba. Kiełbasę kroimy na pół albo potrzebne nam kawałki. Ogórki i paprykę kroimy w słupki.

Do każdego kawałka kiełbasy dokładamy paprykę i ogórki, i zawijamy plastrem sera(czy też dwoma ).

Każdą paczuszkę układamy na kromce chleba i zapiekamy w nagrzanym piekarniku.