agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Biała kiełbasa zapiekana z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne i banalnie proste danie. Szybkie w wykonaniu. Kiełbasę podajemy z pieczywem i dowolną surówką.

Biała kiełbasa zapiekana z serem

Składniki:

Biała kiełbasa zapiekana z serem

 

  • 1 kg białej surowej kiełbasy
  • 5 dag żółtego tartego sera
  • 1 listek laurowy
  • ziarnka pieprzu
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa zapiekana z serem
Białą kiełbasę myjemy, wkładamy do rondelka zalewamy wodą, dodajemy listek laurowy, ziarna pieprzu i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Kiełbasę wyjmujemy i osączamy. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wkładamy ugotowaną kiełbasę i posypujemy tartym żółtym serem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.