Sposób przygotowania:
Zapiekana papryka z szynką
Z papryk odkrajemy czapeczki. NIE WYRZUCAMY :) Oczyszczamy z pestek - tak aby była w środku pusta papryka. Szynkę z indyka kroimy w grubszą kosteczkę. Obtaczamy ją w przyprawie gyros i odstawiamy. Ser żółty również kroimy kostkę. kukurydzę wykładamy na sitko żeby sok z niej dokłądnie ściekł. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do kukurydzy na sitko. Łączymy ze sobą ser żółty, szynkę z inydka oraz dodajemy do nich kukurydzę i ogórek kiszony. Mieszamy dokładnie. Nasze oczyszczone papryki faszerujemy naszym nadzieniem. Przykrywamy wcześniej odkrojonymi czapeczkami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy nasze papryczki z nadzieniem na ok 30 minut. Ja zawsze je owijam na pierwsze 20 minut folią aluminiową żeby się nie przypaliły, dopiero jak zostanie 10 minut do końca zdejmuję folię.