dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Zapiekana zupa chlebowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalna zupa, jedyna w swoim rodzaju.

Zapiekana zupa chlebowa

Składniki:

Zapiekana zupa chlebowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana zupa chlebowa
Z chlebków odkroić górną część i wyciągnąć delikatnie miąższ. Wnętrza chlebków i czapeczki odłożyć. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć rozdrobniony miąższ. Kiedy się lekko zrumieni, dodać wyciśniętą połowę czosnku i smażyć razem kilka minut. Dodać do wrzącego bulionu i gotować na małym ogniu 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie doprawić resztą świeżo wyciśniętego czosnku, solą i pieprzem do smaku, zaciągnąć żółtkiem. Wnętrze chlebków posmarować białkiem, natomiast wierzch lekko zwilżyć wodą. Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Do tak przygotowanych naczyń wlać zupę i przykryć czapeczkami. Zapiekać przez 5 minut.

Tagi:

jajko chleb jajka