mundek1011

mundek1011

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

watróbka zapiekana w bułce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealne danie na kolację na ciepło

watróbka zapiekana w bułce

Składniki:

watróbka zapiekana w bułce

 

  • 40 dag wątróbki,
  • 6 kajzerek,
  • 6 dośc grubych plastrów żółtego sera,
  • 1 cebula,
  • strąk czerwonej papryki,
  • łyżeczka majeranku,
  • masło,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

watróbka zapiekana w bułce
Wątróbki płuczemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki, osuszamy. Cebulę i paprykę kroimy w plasterki. Na oleju podsmażamy wątróbkę, dodajemy cebule i paprykę, podsmażamy, doprawaimy. Kajzerki przekrawamy na 2/3 wysokosci, wydrązamy srodki, ścianki smarujemy masłem. Bułeczki napełniamy naszym farszem, na wierzch kładziemy po plasterku sera. "Zamykamy" bułki. Zapiekamy w 180 stopniach, aż się zarumienią, a ser się rozpusci.

Tagi:

sery ser