belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Zapiekane jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Zapiekane jabłka

Składniki:

Zapiekane jabłka

 

  • jabłka 4 sztuki
  • miód 1 łyżka
  • twarożek 1 łyżka
  • ugotowany ryż 2 łyżki
  • orzechy włoskie 2 łyżki
  • sok jabłkowy
  • białe wino 1/3 szklanki
  • syrop owocowy

Sposób przygotowania:

Zapiekane jabłka
Z jabłek wyjąć od strony ogonków gniazda nasienne, trochę miąższu, pokroić, dodać posiekane orzechy, twarożek, ryż i miód. Wypełnić jabłka, natłuścić żaroodporne naczynie, ułożyć jabłka, kilka łyżek soku zmieszać z winem, polać owoce. Upiec polać syropem.